Díky hypotéce si můžete spravit úplně vše


Každý touží po nějakém snu, protože každý si přeje mít novou kuchyň, novou ložnici, novou koupelnu, nový obývák a prostě veškeré náležitosti, které prostě doma máme, ale prostě na to nemáme finance. Já prostě si pořád dokola říkám, jak to prostě udělám, abyste konečně měli to, co si přejete, a konečně to, co opravdu chcete doma mít. Pořád si prostě všechno říkáte, že doma je velice staré, opotřebené a už nefunkční, a chcete prostě změnu. To nám samozřejmě pomůže nějaká půjčka. Pokud samozřejmě máte záznam v registru, tak rozhodně na banku zapomeňte, protože banka vás rovnou zamítne. Takže zkuste opravdu něco jiného, abyste si tady tohle mohli všechno, co si přejete, prostě splnit.

Peníze

To všechno vám prostě splní hypotéka bez registru Americkahypoteka. Protože opravdu tahle je skvělou volbou, abyste si mohli spravit kuchyň, obývák, ložnici, pokoj a všechno, co je prostě doma staré. Samozřejmě je potřeba, abyste ručili svojí vlastní nemovitostí, a výhodou téhle půjčky opravdu je, když budete prostě splácet měsíčně kolik vy sami budete potřebovat.

Peníze

Splátku si můžete určit na kolik let chcete, takže prostě všechno je velice výhodné, takže rozhodně si můžete konečně spravit ty vaše místnosti tak, jak si budete přát a tak, jak budete chtít, protože konečně se vám díky téhle skvělé nebankovní hypotéce prostě splní váš sen o novém bydlení, který si prostě nově upravíte, opravíte a změníte v lepší, protože opravdu, když bydlíte ve starém, tak se vám prostě nelíbí to prostředí, a chce to prostě opravdu velkou změnu. Protože když tu změnu uděláte, tak se budete cítit mnohem lépe, a najednou zjistíte, že opravdu jste udělali to nejlepší, co jste v životě mohli udělat, a to je, že jste si prostě spravili dům. Spravený dům vždy vypadá lépe, protože když v domě uděláte změnu, tak hned vás rozzáří krásné pozitivum, které by vám dům, ve kterém žijete měl dát.

Půjčka pomůže


Kdo nemá peníze, to je docela obyčejný chudák. Protože mu chybí peníze. A protože mu chybí to, co by si za ně koupil, kdyby je měl. Každý tak chce mít peníze. Ale spousta z nás je nemá, ani když se o to moc snaží. Pracujeme, ale co z toho kolikrát máme? Skoro nic. Jenom almužnu, se kterou prý máme vyžít. Ale nevyžijeme. Je tak draho, že to s normálním platem člověka někdy nejde. A čím horší práci máme, tím je to horší. Rukama se moc peněz nevydělá. A kdo si nevydělá, ten skoro nic nemá. A když něco má, pak nejspíš dluhy. Tak už to chodí. Ale dluhy se musí platit, a když není čím? Jak potom sehnat víc peněz a mít na to placení dost? Chcete mít víc peněz?

dolary americké

A chcete jich mít hodně? Tak to abyste si je vydělali. Ale já vás neprovokuju. Dobře vím, že to někdy nejde. A tak vám aspoň něco poradím. Poradím vám, ať si zkusíte vzít půjčku. Někdy to pomůže. Půjčkou všechno zaplatíte. Jenom jí potom taky musíte vrátit. A tak o ní někde požádejte. A na co byste se měli připravit? Na to, že vám jí třeba taky nedají. Záleží na úřednících v bance, jak posoudí vaší situaci. A jestli to risknou a půjčí vám nebo ne. Třeba to vyjde.

jedno euro

A pak budete mít peněz dost. A třeba to taky nevyjde a zůstanete chudí. Ale tak to prostě je. Dokud peníze nedržíte v ruce, je to špatné. A aby to špatné nebylo, co to zkusit u nebankovní společnosti? Možná vám vyjde například americká hypotéka nebankovní a pak už budete v suchu. Tak se dají sehnat ty peníze, které vám možná zrovna chybí. A když je dostanete, budete zase mít na to, na co peníze normálně nemáte. Nebankovní hypotéka je zkrátka pro nás někdy štěstí v neštěstí. Ta nás může zachránit. Můžeme jí dostat nadlouho a můžeme jí splácet po malých částkách a s malými úroky. A to jen za to, že dáme jako záruku nějaký objekt, co ho máme. I za to nám nebankovní společnost pomůže, aby nám nebylo nejhůř.

Každému někdy nestačí peníze


Znáte někoho, kdo má, vždycky měl a vždycky taky bude mít dost peněz? Myslím, že ne. Těch, kteří peníze vždy v dostatečném množství měli a mají, není zase až tak moc, a záruka, že je člověk bude mít i v budoucnu, v naší společnosti chybí. Ani ti, kdo jsou na tom finančně dobře, nemají jistotu, že to tak vždycky zůstane.

A tak prostě nějaké peníze míváme, ale že bychom s nimi vždy vystačili, to se tvrdit nedá. A kdo to tvrdí, nejspíše lže. Stává se sice, že bez problémů zaplatíme všechno, co se zaplatit má, a třeba si i ještě něco našetříme, ale pravidlem to není. A kdo ví, co nám přinese budoucnost.

cizí mince

A tak už někteří z nás zažili situace, v nichž si museli navíc ještě půjčovat, aby svou existenci zvládli. A nelze doufat v to, že by se to neopakovalo i u ostatních lidí i nadále. Vždycky tu zřejmě bude někdo, kdo bude mít větší potřebu peněz, než kolik si dokáže vydělat a našetřit.

A když tedy dojde na půjčky, sháníme finanční ústav, který by nám pomohl. Třeba nějakou banku, která avízuje, že nám lidem finanční prostředky půjčí. Jenže když ji oslovíme… Chyba lávky. Kdejaká inzerovaná nabídka půjčky sice vypadá hezky, ale bohužel ji provázejí i často nesplnitelné podmínky, a tak mnozí žadatelé jednoduše neuspějí. Když to vypadá, že možná nebudou ochotni nebo schopni splácet, je po nadějích.

cizí bankovka

A tak je dobře, že máme na našem finančním trhu i nebankovní hypotéky. I za ty se musí pochopitelně ručit, i za ty se platí úroky, což je prodražuje, ale tyto mají ve srovnání s bankovními půjčkami přece jenom přinejmenším jednu zásadní přednost. A to tu, že se za ně ručí nemovitostí, a tudíž tu mohou uspět i v jiných ohledech nedokonalí žadatelé, kteří nějaký nemovitý majetek mají.

A tak není problém sehnat třeba i velké peníze. Které se pak mohou splácet i po hodně dlouhou dobu, čímž jsou takové nebankovní hypotéky snadno zvladatelné.

Proč se lidé bojí digitalizace


Již dnes je jasné, že nás digitalizace nemine. V podstatÄ› se bude jednat o pÅ™evedení veÅ¡kerých úředních dokumentů, jako je obÄanský Äi Å™idiÄský průkaz, stejnÄ› jako komunikace, například podávání nejrůznÄ›jších žádostí, z papírové podoby do té elektronické.

 

Na první pohled je jasné, že to má své výhody. V první Å™adÄ› se tím uÅ¡etří velká spousta papíru, a také místa, nehledÄ› na to, že bude mnohem jednodušší mít neustále pÅ™i sobÄ› mobilní telefon, než nÄ›kolik malých kartiÄek.

 

komunikace s úřady přes internet

 

Je vÅ¡ak jasné, že tento proces má i své nevýhody. A ty jsou také důvodem, proÄ se jej velká Äást spoleÄnosti v podstatÄ› bojí a je proti nÄ›mu. Faktem vÅ¡ak je, že nÄ›které jejich argumenty rozhodnÄ› nelze brát na lehkou váhu.

 

Tím hlavním je, že zdaleka ne vÅ¡ichni lidé mají přístup k moderním technologiím nebo s nimi umí pracovat. Týká se to pÅ™edevším starých a sociálnÄ› slabších lidí. TÄ›m se tak podstatnÄ› zkomplikuje život, neboÅ¥ si například prokázání totožnosti Äi jen pÅ™edložení kartiÄky pojiÅ¡Å¥ovny u lékaÅ™e pro nÄ› bude velkým problémem, o jednání s úřady nemluvÄ›.

 

ne všichni si s moderními technologiemi rozumí

 

Další obavy se týkají z toho, že vláda tak získá nad naÅ¡imi dokumenty v podstatÄ› kontrolu. JednoduÅ¡e Å™eÄeno je bude moci zneplatnit, kdykoliv se jí zachce, a bude nás moci s jejich pomocí mnohem lépe kontrolovat.

 

Tento scénář vÅ¡ak není příliÅ¡ pravdÄ›podobný, neboÅ¥ vláda rozhodnÄ› není jednotná, a to jak ta souÄasná, tak ani ta minulá. To je koneckonců také důvod, proÄ máme parlamentní demokracii. Ochrana základních lidských práv je jedním z hlavních důvodů.

 

Je tedy jasné, že digitalizace sebou rozhodnÄ› pÅ™inese problémy, a to pÅ™edevším urÄitým skupinám obyvatel. Tomu se zkrátka nevyhneme a je to souÄástí každé pÅ™echodné doby. Jediné, co můžeme udÄ›lat, je pokusit se ji zmírnit, a to tím, že pÅ™edevším seniory s moderními technologiemi seznámíme a postaráme se, aby k nim mÄ›li skuteÄnÄ› vÅ¡ichni přístup. NÄ›co takového vÅ¡ak nelze oÄekávat.

Máme volit ty nejlepší


Ať už si lidé volí v demokratické společnosti prezidenta, vládu nebo nějaké ty níže postavené politiky, vybírají si obvykle podle toho, co jim z nějakého důvodu vyhovuje. Přičemž jde ale v takových volbách nejen o další osud kandidátů, ale i nás lidí, a proto bychom neměli volit jenom podle hezké tvářičky nebo podle planých vylhaných slibů, respektive jenom natruc těm, jež volit nechceme. Měli bychom si vybrat ty, kdo nám prospějí nyní i v časech budoucích.

Bylo tomu tak i v posledních parlamentních volbách. I zde jistě spousta lidí volila jenom natruc, i zde se jistě angažovalo i dost voličů, kteří dali výhradně na pozlátko. Ale výsledek se zdál být přece jenom nadějný. Zdálo se, že jsme si konečně zvolili někoho rozumnějšího než v předchozích dvou případech.

dva tisíce

Většinu prostě získali politici, kteří přinejmenším v rámci toho, co se nabízelo na kandidátních listinách, nabízeli rozumnější ekonomickou politiku. Už to nebyli ti předchozí, kteří byli ochotni zruinovat zemi jenom proto, aby se zalíbili nesamostatné až skoro nesvéprávné části voličské základny. Byli to lidé, kteří přiznávali to, co věděl každý, kdo nebyl slepý. Že je státní rozpočet zruinovaný a musí se šetřit.

Rozumným voličům tak konečně svitla naděje, že vláda přestane zemi zadlužovat a snad se jí podaří i o něco zredukovat obří státní dluh. Vypadalo to, že už bude ruinování země minimálně po další volební období konec.

dvoutisícové bankovky

A nějaké to utahování opasků skutečně k nelibosti mnoha lidí nastalo. Došlo k tomu, k čemu mělo a muselo dojít. Ale přesto si musí každý soudný člověk i nadále pokládat otázku: „Kdy nás přestanou zadlužovat?“ Protože i nová, prý moudřejší vláda dělá další a další dluhy. Ne takové jako předchozí vlády, ale přesto šílené.

A tak si utahujeme opasky, ale i nadále bez vidiny šťastnějších zítřků. Bez aspoň trochy světla na konci pomyslného tunelu.